Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκέμβρη!

Τα οικονομικά μας δεν πάνε καθόλου καλά. Μπορεί να μπαίνει κάποια τάξη τους τελευταίους μήνες αλλά το καράβι μπάζει από παντού νερά.
Το περυσινό έλλειμμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί.
Τα φορολογικά έσοδα υστερούν κατά πολύ απ' τα προσδοκώμενα
Μέχρι το 2015 πρέπει να δανειζόμαστε περίπου 75 δις το χρόνο.
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Και της αναδιάρθρωσης του χρέους και της παράτασης αποπληρωμής και του νέου μνημονίου και της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Ας μην μας τρομάζουν οι λέξεις. Ένα μόνο πρέπει να μας τρομάζει: η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Αυτή που, δυστυχώς, φαίνεται να επιλέγουν οι Σαμαράδες και οι Αλέξηδες...
Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός μας είναι ο μόνος που εμπιστεύεται το διεθνές οικονομικό κατεστημένο. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, μόνο αυτοί μπορούν να μας δώσουν τα λεφτά που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, ο στρατός, να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου.
Ποιοι θα μας τα δώσουν; Ο Κάστρο, ο Τσάβες ή οι φτωχοδιάβολοι απ' τις φαβέλες του Ρίο;
Ο Γιώργος, όμως, έκανε ένα μεγάλο λάθος: έπρεπε τον περασμένο Απρίλιο να θέσει το μνημόνιο σε δημοψήφισμα.
Εξελέγη με άλλο πρόγραμμα κι αποφάσισε να εφαρμόσει μια εντελώς αντίθετη πολιτική. Η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία επέβαλε να κληθεί ο λαός να αποφασίσει.
Ο Γιώργος, δυστυχώς, δεν το έκανε. Μέγα λάθος...
Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένος, αν καταψηφιστούν οι κυβερνητικοί περιφερειάρχες στις τοπικές εκλογές, να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: