Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Βαθμολογία Υπουργών!

1) Ραγκούσης, Εσωτερικών: Σεμνός, ήπιος, δουλευταράς. Αποφεύγει την άσκοπη δημοσιότητα. Σήκωσε στις πλάτες του τις πρώτες μεγάλες θεσμικές αλλαγές της κυβέρνησης (εκλογικός νόμος, αυτοδιοίκηση, μετανάστευση). Θα έπαιρνε "άριστα" αν αντί για το όνομα "Καλλικράτης" επέλεγε της ξακουστής Κορίνθιας εταίρας, της Λαϊδας! Βαθμός: 9.
2) Παπακωνσταντίνου, Οικονομικών: Συγκροτημένος οικονομικά και πολιτικά, "σκληρός εκσυγχρονιστής", έχει "πρόσωπο" στο εξωτερικό και "γράφει στο γυαλί"! Έχει ήδη στήσει και το δικό του μαγαζάκι στα ΜΜΕ. Μπροστά του κάτι Αλογοσκουφο-Παπαθανασίες είναι σκέτες οδοντόκρεμες! Στο εσωτερικό έκανε τις γκαφούλες του. Προς το παρόν τις αποδίδουμε στην απειρία του. Βαθμός: 8.
3) Κατσέλη, Οικονομίας: Φαίνεται να γουστάρει συγκρούσεις και "ανοιχτά μέτωπα", ειδικά με τους τραπεζίτες. Ανήκει στο "κοινωνικό ΠΑΣΟΚ" και μάλλον μιλάει άλλη γλώσσα απ' τον Παπακώ. Το πληθωρικό στήθος και η ευρύτατη λεκάνη της παραπέμπουν στη Μητέρα-Γη! Λάθος της που άνοιξε το θέμα του ενιαίου ΦΠΑ στα 15%. Βαθμός: 8.
4) Βενιζέλος, Αμύνης: Δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μεγάλη εμπειρία, αποφεύγει τις κακοτοπιές. Είναι ο μόνος υπουργός που δεν πιέζουν οι Γερμανοί να κάνει οικονομίες. Βαθμός: 8.
5) Μπιρμπίλη, Περιβάλλοντος: Άδικα της χρέωσαν τον λάθος χειρισμό με τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ροκ, ακτιβίστρια, αντισυμβατικιά. Αξιόλογο νομοθετικό έργο. Βαθμός: 9.
6) Διαμαντοπούλου, Παιδείας: Δεν τα πήγε κι άσχημα με τα κολέγια.Συγκρούστηκε με Χρυσοχώ και δεν τα πολυπάει καλά με τον υφυπουργό της, τον Πανάρετο. Πολύ φιλόδοξη, αλλά ξινή κι ανέραστη. Βαθμός: 6.
7) Λοβέρδος, Εργασίας: Άνθρωπος του διαλόγου, πάντα προσιτός κι αυθόρμητος. Μακράν ο συμπαθέστερος υπουργός, κι ας πρέπει να πάρει μερικές απ' τις σκληρότερες αποφάσεις. Ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Χρειάζεται ενθάρρυνση. Βαθμός 9.
8) Ξενογιαννακοπούλου, Υγείας: Η ευχάριστη έκπληξη. Ίσως γιατί δεν περιμέναμε τίποτα απ' αυτή. Ίσως και γιατί διαδέχθηκε τον "κύριο Τίποτα"! Βαθμός: 7.
9) Μπατζέλη, Αγροτικής Ανάπτυξης: Γνωρίζει άριστα τα θέματα του Υπουργείου. Έτσι, για πλάκα, τρώει στην καθισιά της δέκα Κοκκινούληδες! Έχει τσαμπουκά, αλλά, μάλλον, δεν θα της βγει σε καλό. Οι φιλοδοξίες της πάνε μακριά. Βαθμός 8.
10) Χρυσοχοϊδης, Προστασίας Πολίτη. Παίρνει άριστα στο μάντρωμα των μπαχαλάκιδων αλλά και των "παλλικαράδων" αστυνομικών. Κοντεύει, όμως, να κοπεί σε θέματα καθημερινής ασφάλειας και τρομοκρατίας Γι' αυτό, βαθμός: 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: