Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Να ξαναγίνει η "Δίκη των Εξ";

Τρία ήταν τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων 100 ετών στην Αθήνα:
α) του 1944, όταν Άγγλοι, χωροφυλάκοι και ΕΛΑΣ αιματοκύλισαν την πόλη στο "Δεκεμβριανό κίνημα" αφήνοντας πίσω πάνω από 40.000 νεκρούς!
β) του 1941, τότε που η πείνα της Κατοχής θέριζε καθημερινά εκατοντάδες Αθηναίους.
γ) του 1922, όταν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες απ' τη Μικρασία "συνωστίζονταν" στις εισόδους των δημοσίων υπηρεσιών και συσσιτίων εκλιπαρόντας για ένα ζεστό ρούχο και λίγο φαγητό...
Κι έρχονται τώρα κάποιοι, μετά από 87 χρόνια, και ζητούν την αναθεώρηση της "δίκης των έξι"! Δηλαδή αυτών που:
- καταρράκωσαν το αξιόμαχο του στρατού, μετά τις εκλογές του Νοέμβρη του 1920, με τη ρεβανσιστική τους πολιτική ενάντια των άξιων -κατά κοινή ομολογία- βενιζελικών αξιωματικών.
- εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους με τα συνθήματα "οίκαδε" και "μικρά πλην έντιμος Ελλάς", για να φτάσουν, τελικά, να διασχίζουν την Αλμυρά Έρημο.
- δεν δημιούργησαν δεύτερη γραμμή άμυνας έξω από τη Σμύρνη.
- θυσίασαν συνειδητά τα συμφέροντα της πατρίδας στο όνομα των συμφερόντων του θρόνου.
- την ώρα που αποφάσιζαν την εγκατάλειψη της Μικράς Ασίας (Ιούλιος 1922) νομοθετούσαν την απαγόρευση εξόδου απ' την Ανατολή όλων των Ελλήνων. Τους προτιμούσαν βορά του Κεμάλ, παρά να τους δουν στην Αθήνα στο πλευρό των βενιζελικών!
Η τουρκική εφημερίδα "Yeni Giun" είχε δημοσιεύσει τότε τις φωτογραφίες των Γούναρη - Στράτου (πρωτοπαλίκαρων της κυβέρνησης Πρωτοπαπαδάκη) με τον τίτλο "Οι σωτήρες της Τουρκίας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: