Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Επιτέλους, κάτι άρχισε να "κινείται"...

Η νέα κυβέρνηση μπορεί να είναι κεντροαριστερή αλλά ξεκίνησε "με το δεξί", που λέει κι ο λαός μας!
- Ο πρωθυπουργός μας συνεχώς κινείται, συσκέπτεται, επισκέπτεται, ελέγχει και συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Η εποχή του ... "ραφινάτου Λουδοβίκου των κατωγείων", του "εθνικού κεφαλαίου της μουργέλας" είναι πια παρελθόν.
- Η αναδιάρθρωση των υπουργείων και το μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, μόλις αποσαφηνιστούν κάποια κρίσιμα θέματα αρμοδιοτήτων, θα αποδώσει σύντομα χειροπιαστά αποτελέσματα.
- Απ' τη "διπλωματία της αδράνειας" περνάμε στη "διπλωματία της πρωτοβουλίας". Ήδη, η εικόνα της χώρας έχει αναβαθμιστεί στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και στην Άγκυρα, εκεί δηλαδή που κρίνονται τα εθνικά μας συμφέροντα.
- Έγιναν σημαντικά βήματα για την αποκομματικοποίηση του κράτους. Κι όσοι ονειρεύονται να χώσουν το δάχτυλο στο μέλι, έλαβαν το μηνυματάκι σου: "μην φάτε, έχουμε γλάρο!".
- Η αισιοδοξία μεγαλώνει βλέποντας την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης να περικόψει τη σπατάλη των κρατικών αυτοκινήτων, να αποδεσμεύσει τους αστυνομικούς απ' την προστασία "προσωπικοτήτων", να παγώσει τις άδειες των κολεγίων που μοίρασε ο Αρούλης τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους κι όχι την ηλικία του οχήματος, να παγώσει την άδικη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, να επαναπροσδιορίσει το ύψος των διοδίων σε Βοιωτία και Φθιώτιδα που εκτοξεύτηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές κλπ κλπ
- Βέβαια, τα δύσκολα είναι ακόμη "πίσω". Η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, το ίδιο τα δημόσια χρέη και τα ελλείμματα. Οι Γερμανοί κλείνουν τα ναυπηγεία, το λιμάνι που η ΝουΔού "δώρησε" στους κινέζους αποικιοκράτες βράζει! Όμως ο "καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, στα πρίμα πλέουν κι οι κολοκύθες!
- Η αλήθεια είναι πως αυτή η υπερκινητικότητα της κυβέρνησης εντάσσεται και στα πλαίσια μιας αναμενόμενης "επικοινωνιακής θύελλας" για την αντιστροφή του κακού ψυχολογικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα μας. Ελπίζουμε πως κι όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός του πρώτου ενθουσιασμού, η κυβέρνηση να συνεχίσει περισσότερο αθόρυβα και ουσιαστικά να παράγει πλούσιο έργο.
- Την ίδια στιγμή η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι τραγική. Οι υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ. σκίζονται να προασπίσουν τα συμφέροντα των Κινέζων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τη δήθεν διεθνή αξιοπιστία της χώρας που κινδυνεύει! Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Κόβονται μόνο "για τη συνέχεια του κράτους! Το ΚουΚουΕ θεωρεί "ψιλά" τα 350 εκατ. ευρώ που κάθε χρόνο πληρώνουμε για τα 57.000 "κρατικά αυτοκίνητα". Κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τα ατομικά δικαιώματα των κουκουλοφόρων, των εμπόρων ναρκωτικών και λοιπών εγκληματιών που κατά δεκάδες συλλαμβάνει τις τελευταίες μέρες στα Εξάρχεια η αστυνομία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: