Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Spreads και ... "βαθιά λαρύγγια"!

Μας είπαν ότι: αν η κυβέρνηση δεν "ανέβαζε" το έλλειμμα στο 12,7% και δεν μιλούσε συνέχεια για "τιτανικούς", τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν χαμηλότερα!
Η αλήθεια: πέρυσι, τέτοιο καιρό, που η τότε κυβέρνηση έκανε λόγο για "έλλειμμα κάτω από 3%" και για "θωρακισμένη στην κρίση οικονομία", τα επιτόκια εξωτερικού δανεισμού ήταν πάλι στο 6%!
Μας είπαν ότι: αν η κυβέρνηση έπαιρνε σκληρά οικονομικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, τα επιτόκια θα συμπιέζονταν!
Η αλήθεια: όταν η κυβέρνηση πήρε πολύ σκληρότερα μέτρα τον Μάρτιο του 2010, τα επιτόκια συνέχισαν ν' αυξάνονται αλματωδώς!
Συμπέρασμα: εδώ και 14 μήνες οι διεθνείς τοκογλύφοι μύρισαν αίμα κι έχουν ορμήξει να μας γδάρουν. Αυτά τα περί "δηλώσεων", "καθυστερήσεων" και "διαρροών" των ελληνικών κυβερνήσεων είναι απλά προσχήματα. Κι όταν τα προσχήματα εξαντλούνται, κατασκευάζουν οι ίδιοι καινούργια...
Κι ερχόμαστε τώρα στα "βαθιά λαρύγγια"!
Τα όρνια της τοκογλυφίας γνωρίζουν καλά πως το ελληνικό κράτος πρέπει να δανειστεί μέχρι τέλη Μαΐου τουλάχιστον 16 δις ευρώ!
Η ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, τεράστια. Του χρόνου ποιος ξέρει αν οι συνθήκες θα είναι τόσο ευνοϊκές γι' αυτούς...
Γι' αυτό, μέσω πληρωμένων γραφιάδων του διεθνούς τύπου, αρχίζουν να "παπαγαλίζουν" και να διαδίδουν διάφορες "βρόμες"!
Δυστυχώς, επικουρούνται κι από Έλληνες δημοσιογράφους! Χθες η "Καθημερινή" κατονόμασε συγκεκριμένη δημοσιογράφο της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" ως συστηματική κατασκευάστρια αντιδεοντολογικών ρεπορτάζ...
Η δήλωση, δήθεν, κάποιου κυβερνητικού αξιωματούχου πως "η κυβέρνηση θέτει ζήτημα αλλαγής της συμφωνίας των Βρυξελλών", είναι ψεύτικη και κατασκευασμένη!
Όχι γιατί δεν υπάρχουν διαρροές από κυβερνητικά κλιμάκια. Αλλά, για τον απλούστατο λόγο, ότι την ασάφεια και ελλιπή αποτελεσματικότητα του "σχεδίου" είχαν επισημάνει δημόσια και κατηγορηματικά τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Τη Μ. Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γιώργος είχε πει: "Στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των Σοσιαλιστών, για έναν μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό".
Κι ο Πάγκαλος είχε δηλώσει στην κρατική τηλεόραση: "Δεν είμαι ευχαριστημένος απ' τη Συμφωνία των Βρυξελλών. Η Ε.Ε. δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται ισχυρή άμυνα εναντίον των κερδοσκόπων".
Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να "διαρρεύσει" αυτό που δημοσίως ομολογείται;
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται (και με δική της ευθύνη) στο έλεος των τοκογλύφων!
Απ' τη δύσκολη αυτή θέση δεν μπορεί να βγει μόνη της.
Χρειάζεται απαραίτητα τη στήριξη της Ε.Ε., η οποία, προς το παρόν, φαίνεται να αργεί...

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.