Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απ' τον Όθωνα στον Χριστοφοράκο...

Οι "φίλοι μας" οι Γερμανοί φωνάζουν πως "οι Έλληνες καλοπερνάνε εις βάρος τους"! Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική.
Για το 2008, που υπάρχουν στοιχεία, τα γερμανικά χρήματα που μπήκαν στην Ελλάδα μέσω των κοινοτικών ταμείων ήταν 1,3 δις ευρώ.
Όμως, μόνο απ' τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, κέρδισαν 5,4 δις. Από τη Γερμανία εισάγουμε σχεδόν τα πάντα: οχήματα, φάρμακα, πλαστικά, μηχανολογικό εξοπλισμό, οπλικά συστήματα! Άρα είχαν καθαρό κέρδος 4,1 δις.
Χωρίς να υπολογίσουμε πως τους έχουμε παραχωρήσει σχεδόν τα πάντα, απ' το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία, τον ΟΤΕ...
Βέβαια, οι Γερμανοί βλέποντας πως πλέον τα καταναλωτικά περιθώρια των Ελλήνων στέρεψαν, πως δεν πρόκειται να αγοράσουμε τα πανάκριβα πολεμικά τους αεροπλάνα, ούτε να δεχτούμε τα "υποβρύχια που γέρνουν", αποφάσισαν να μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες.
Τώρα θα στραφούν προς άλλες χώρες για εκμετάλλευση: Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αργότερα Κροατία και βλέπουμε...
Τα πάρε-δώσε Ελλάδας-Γερμανίας άρχισαν το 1832, οπότε και μας προέκυψε η βαυαρική δυναστεία του ανήλικου Όθωνα, δευτερότοκου (και πνευματικά καθυστερημένου) γιου του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α'.
Ο Όθων, αρχαιολάτρης και υπερόπτης, "αγαπούσε την Ελλάδα, αλλά όχι τους Έλληνες"!
Την τελευταία στιγμή αποτράπηκαν τα σχέδιά του για οικοδόμηση των βασιλικών ανακτόρων στην Ακρόπολη!
Επί των ημερών του διώχθηκαν πολλοί αγωνιστές, οι παλιοί κοτζαμπάσηδες ξαναβρήκαν τις "άκρες" τους στην κεντρική εξουσία, και εγκαταλείφθηκαν όλοι οι κοινωνικοί σκοποί της επανάστασης.
Επόμενος ιστορικός σταθμός των Ελληνο-γερμανικών σχέσεων η Γερμανίδα πριγκίπισσα Σοφία, κόρη του αυτοκράτορα Φρειδερίκου και αδελφή του Κάιζερ Γουλιέλμου Β'.
Το 1889 παντρεύτηκε τον διάδοχο του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνο. Τον επηρέασε σημαντικά στην απόφασή του να παραμείνει η Ελλάδα "ουδέτερη" στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα γερμανικά συμφέροντα.
Η Γερμανίδα Σοφία ήταν ουσιαστικά υπεύθυνη για την ρήξη του θρόνου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και για τον εθνικό διχασμό του 1915-1917, μια και το συμφέρον της Ελλάδας βρισκόταν προφανώς στην πλευρά της Αντάντ (Αγγλο-γάλλων).
Οι τηλεπικοινωνίες της Ελλάδος πάντοτε ελέγχονταν απ' τους Γερμανούς.
Το 1930 η Ζίμενς ιδρύει την "Ελληνική Τηλεφωνική Εταιρεία", που μετά τον πόλεμο μετονομάζεται σε "ΟΤΕ" και τυπικά περνάει στα ελληνικά χέρια.
Όμως, όλες οι κρίσιμες συμβάσεις συνάπτονται (τυχαία;) με την γερμανική Ζίμενς. Αποκορύφωμα η απόφαση της "οικουμενικής κυβέρνησης" του 1990 που αναθέτει την "ψηφιοποίηση" του ΟΤΕ πάλι στην ίδια εταιρεία. Ήταν τότε που ο μακαρίτης Χαρίλαος Φλωράκης παραδέχθηκε πως "τι να κάναμε; με τόσες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν τα βγάζαμε πέρα οικονομικά!"...
Μπορεί το 1930 να έκανε απόβαση στην Ελλάδα η Ζίμενς, αλλά το 1941 πλάκωσε κι ο γερμανικός στρατός κατοχής!
Άρπαξαν όλα τα αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας, βούτηξαν τις καταθέσεις μας ως, δήθεν, "αναγκαστικό δάνειο", κατάσχεσαν την αγροτική παραγωγή καταδικάζοντας σε λιμοκτονία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, φυλάκισαν, σκότωσαν, έκαψαν...
Λίγο πριν αποχωρήσουν απ' την Ελλάδα, τέλη Αυγούστου 1944, έκαψαν και το χωριό της μάνας μου, την Φραγκίστα Ευρυτανίας. Το σπίτι του παππού μου βρίσκεται ακόμη καμένο και περιμένει τη φροϊλάιν Μέρκελ να το επισκευάσει...
Τη δόξα της Σοφίας ζήλεψε και η άλλη Γερμανίδα βασίλισσά μας, η Φρειδερίκω, σύζυγος του άβουλου και υποτονικού βασιλιά Παύλου.
Μέλος της χιτλερικής νεολαίας στα νιάτα της, φανατική αντικομμουνίστρια και υπερβολικά αρχομανής, κινούσε εκ του αφανούς τα νήματα της μετεμφυλιακής πολιτικής μας ζωής.
Αυτή ήταν που έμπλεξε σε περιπέτειες και τον Κοκό, έβαλε το χεράκι της για την αποστασία και μας οδήγησε στη δικτατορία.
Αλλά ευτυχώς που υπήρξε κι αυτή με τα τραγικά λάθη της, γιατί μπορεί ακόμα να είχαμε στην πλάτη μας το στέμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: