Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Περνάμε κρίσιμες ώρες...

Ας το πούμε όσο πιο απλά γίνεται:
α) Αν το κράτος δεν μπορεί να δανειστεί, πάνε οι συντάξεις, πάνε οι μισθοί, πάνε και οι δαπάνες για υγεία, παιδεία, άμυνα και ασφάλεια!
β) Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανειστούν, τέρμα τα δάνεια στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες, τέρμα και η ανάπτυξη!
Τα μέτρα που πήρε ως τώρα η κυβέρνηση είναι και σκληρά και επώδυνα. Είναι όμως και αναγκαία.
Αυτές είναι, δυστυχώς, οι συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Κι είναι πολύ σημαντικό στην "καταιγίδα" να προστατευτούν όσοι κινδυνεύουν να πνιγούν...
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προστατεύει τα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ. Μόνο κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι με επιδόματα έχουν ορισμένες απώλειες απ' την κατηγορία αυτή. Αλλά, κάπως θα αντισταθμιστούν από τις προβλεπόμενες φορολογικές ελαφρύνσεις...
Η κοινωνία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα ταμπού του παρελθόντος. Αναγνωρίζει την ανάγκη των σκληρών μέτρων και στηρίζει την κυβέρνηση.
Τώρα, πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε. Ο κρατικός μηχανισμός να δραστηριοποιηθεί και οι πολίτες να σταματήσουμε τις παράλογες διεκδικήσεις. Και να βοηθήσουμε όλοι στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε τα χειρότερα, που θα ξεπεράσουν τις αντοχές μας: την αύξηση του ΦΠΑ, την απώλεια του 14ου μισθού κλπ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: