Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Καλοπροαίρετη και κριτική στήριξη στην κυβέρνηση για να μην βραχυκυκλώσει!

Τα οικονομικά χάλια της χώρας μας τα ξέρουμε όλοι: χρέη, ελλείμματα, αρνητική ανάπτυξη, ανεργία, ακάλυπτες επιταγές, καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία...
Η Ε.Ε. πιέζει για περικοπές δαπανών και μόνιμη αύξηση εσόδων. Στις Βρυξέλλες έπαθαν παράκρουση μόλις άκουσαν πως στη χρεοκοπημένη Ελλάδα μοιράζονται "επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης" (αυτά που η εδώ "Αριστερά" χαρακτηρίζει "ψίχουλα"!)...
"Στα χάλια που είστε", μας λένε, "μόνο μια λύση υπάρχει: να μιμηθείτε τις Βαλτικές χώρες που κλείνουν κρατικά νοσοκομεία, την Ιρλανδία που μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και την Ουγγαρία που απολύει εργαζομένους στο δημόσιο! Κι αν δεν σας αρέσει, ιδού η έξοδος, πάτε να κάνετε παρέα με την Αλβανία, την Μποτσουάνα, την Ακτή Ελεφαντόδοντου και τη μαυρούκα που συνόδευε τον Τσίπρα στο Προεδρικό"...
Κι έρχονται καπάκι και οι "διεθνείς πιστωτές"! Απαιτούν αποκρατικοποιήσεις, περικοπή κοινωνικών παροχών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, συντάξεις στα 70... Κι αν δεν γουστάρουμε, μας αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού και μας στέλνουν μια ώρα νωρίτερα στη χρεοκοπία!
Κι από πάνω σκάνε μύτη κάτι παλαιοπασόκοι, και απαιτούν διορισμούς, αργομισθίες, οφίτσια και "μέρισμα εξουσίας"! Κι αν δεν τους κάνουν το χατήρι, απειλούν κι αυτοί με τη δική τους επανάσταση...
Η Δεξιά αντιπολίτευση θα αργήσει πολύ να ξεπεράσει τις εσωτερικές της αντιθέσεις, άσε που πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να ξεχαστούν τα κατορθώματα της "καραμανλικής διακυβέρνησης".
Τα δύο κόμματα της "Αριστεράς" έχουν υιοθετήσει την αδιέξοδη "κινηματική λογική". Προσπαθούν να οδηγήσουν την οικονομία της χώρας και το ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της αντοχής τους, ελπίζοντας πως θα καταρρεύσουν για να επωφεληθούν τα ίδια πολιτικά, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος. Γι' αυτό κι έχουν γίνει τόσο αναξιόπιστα που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά...
Μέσα σ' αυτό το μπάχαλο, μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης παραμένει η ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων. Πως όλοι πρέπει να συμβάλουμε για να μην βουλιάξει η χώρα. Αλλά ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του!
Τις πρώτες 50 μέρες της νέας κυβέρνησης και στραβοπατήματα έγιναν και παλινωδίες υπήρξαν και αδικαιολόγητοι αιφνιδιασμοί και ολιγωρίες και πολλά είπα-ξείπα μάς έκαναν να σηκώσουμε με θυμό το αριστερό μας φρύδι.
Όμως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει την στήριξη ή, έστω, την ανοχή της κοινής γνώμης για όσο διάστημα:
α) τα μέτρα που θα παίρνει θα κρίνονται κοινωνικά δίκαια, και στην πορεία θα αποδεικνύονται αποτελεσματικά
β) τα μέλη και στελέχη της κυβέρνηση δεν θα μας προκαλέσουν με σκάνδαλα και αλαζονικές συμπεριφορές.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε πουλημένε; Πως έχεις τα μούτρα να λες στον κόσμο να δεχτεί σκληρά μέτρα για τα χάλια σας και το θράσος να καταλογίζεις τα αίσχη σας στην διακυβέρνηση Καραμανλή ή στους κακούς ευρωπαίους.

Εσείς δημιουργήσατε το έλλειμμα με μοναδικό σκοπό να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό και να του κλέψετε την ψήφο με παροχές και επιδόματα. 1 εκατομμύριο ΔΥ διορίσατε στα χρόνια σας και όχι δεν σας έφτανε αυτό. Έπρεπε να απολύσετε τους 100.000 stagers (ευρωπαικά προγράμματα) γιατί δήθεν ήταν "δεξιοί". Αυτοί είστε.

Σε 20 κανάλια σε παγκόσμια σύνδεση βγήκατε και λέγατε πως "η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον τάφο" και αυξήσατε και το έλλειμμα 4 μονάδες σε 4 μέρες. Να λοιπόν γιατί δεν σας πιστεύουν οι οίκοι αξιολόγησης, όχι γιατί είναι προκατειλλημένοι αλλά γιατί ακόμα και να εμφανίσετε μείωση ελλείμματος το 2010 τόσο που λέτε πάλι θα το έχετε αυξήσει στην ουσία. Γιατί θα μπορούσατε κάλλιστα να είχατε κλείσει το 09 με 8% έλλειμμα (εσείς μας παραδώσατε διψήφιο) αλλά δεν θέλατε. Θέλατε αντ'αυτού να καλύψετε τα σκατά σας για να προσλάβετε κι άλλο προσωπικό στο παρακράτος σας !

Ο ελληνικός λαός από το 2004 μέχρι και σήμερα δεν σας εμπιστεύεται καθόλου. Η ΝΔ σπιλώθηκε από τις λάσπες που μας ρίχνατε από τα σαπιοκάναλά σας και πήρατε την εξουσία. Και όσο ο λαός δεν θα ανέχεται πολιτικάντηδες άλλο τόσο θα πλησιάζει εκείνη η μέρα που οι τραυλοί σας ηγέτες θα φεύγουν νύχτα από την εξουσία.

Οι ημέρες της τελευταίας δυναστείας πολιτικών τζακιών ηγεσίας είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζεις άτσαλε δημαγωγέ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, αν θες να εξακολουθήσεις να είσαι καλοδεχούενος εδώ μέσα, προσπάθησε να μην βρίζεις!
Δεν με ενοχλεί αν με λες "πουλημένο" (σε ποιούς άραγε;) αλλά μην ρίχνεις το επίπεδο, πρώτα το δικό σου κι έπειτα αυτών των λίγων που μας διαβάζουν.

Αλήθεια, πώς εξηγείται να υπερασπίζεσαι τη Ν.Δ. και, ταυτόχρονα, να αναζητάς κάποιον "λοχία" για να ξανακάνει χούντα και να μας σώσει;
Μήπως, εκτός απ' τον εαυτό σου αδικείς και τη Νέα Δημοκρατία;

Αν είναι να συνεχίσεις να βρίζεις, μην απαντάς σε παρακαλώ...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι αισχρός και πραγματικά δεν έχεις τι να πεις. Καταχρεώσατε την Ελλάδα, υπονομεύσατε την ελευθερία μας, ξεπουλήσατε το κόμμα σας (εάν όντως ξεκίνησε ως ελληνικό) στους αμερικάνους (και άραγε σε ποιους να είσαι πουλημένος), και έχετε τα μούτρα και διαδίδεται ψεύδη στο διαδίκτυο.

Ποιος ο λόγος μια νέα δικτατορία (τύπου Μεταξά γιατί ο Παπαδόπουλος ήταν fake) να είναι πιο σκληρή από αυτό το χάλι και την υποτέλεια στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός; Ελευθερία λόγου; Όλα τα κανάλια είναι δικτατορικότατα υπέρ του πασόκ και 100% ενάντια σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για τους αστοιχείωτους ανεπάγγελτους πορνοστάρ τσόλια και τους ανθέλληνες που διορίσατε στα υπουργεία. Ελευθερία κινήσεων; Όλοι οι τρομοκράτες και οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν στον δρόμο, ρεκόρ η εγκληματικότητα, ψάξε ένα βίντεο στο utube που είναι ένα κοριτσάκι 15χρονο στον αυτιά και λέει δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της και όταν βγαίνει την παρενοχλούν οι λαθραίοι.

Επομένως για ποια δημοκρατία μας μιλάς; Και γιατί τόσο πολύ προκρίνεις αυτό το χάλι, διότι περί τούτου πρόκειται, από μια δικτατορία. Καλύτερα νομίζεις είμαστε τώρα;

Και φυσικά όχι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα άκρα για να αποκτήσει αυτός ο τόπος εθνική αξιοπρέπεια αλλά η δικτατορική κυβέρνηση του πασόκ, το σύστημα πλύσεως εγκεφάλων που έχετε εγκαταστήσει και το παρακράτος σας εκεί μας οδηγούν. Και εάν δεν γίνει τίποτα σύντομα θα βλέπουμε αντί για την ελληνική την τουρκική μπότα να πατάει το Αιγαίο και την Ελλάδα να χωρίζεται σε αυτόνομα κρατίδια τσαμουριάς τουρκοθράκης και ισλαμαμπάντ.

Προδότη να ούμε!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εύχομαι να κάνεις μόνο πλάκα...
Αλλιώς χρειάζεσαι επειγόντως γιατρό...