Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Και ανόητοι και ψευτοπαλικαράδες...

Η αποποίηση των προσωπικών τους ευθυνών είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων. Αν διαβάσει κανείς την ελληνική ιστορία θα διαπιστώσει πως για όλες τις εθνικές μας συμφορές έφταιγαν πάντα κάποιοι «άλλοι», αλλά ποτέ εμείς. Στις Θερμοπύλες μάς έφταιξε ο … Εφιάλτης, στην Κωνσταντινούπολη κάποια … Κερκόπορτα που είχε ξεχαστεί ανοιχτή, και στην πιο πρόσφατη ιστορίας μας φταίνε πάντα οι … Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και φυσικά οι Αμερικανοί, αλλά (προς Θεού!) ποτέ εμείς! Στην καλύτερη περίπτωση φταίνε οι «πολλές μας αμαρτίες» για τις οποίες «μας τιμωρεί ο Θεός»! Αλλά και στην περίπτωση αυτή οι αμαρτίες αντικειμενοποιούνται έναντι των αμαρτησάντων…
Τούτες τις μέρες συμπληρώνονται 33 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Μια εισβολή που κάθε άλλο παρά αιφνιδιαστική υπήρξε. Όλοι γνώριζαν όχι μόνο την προετοιμασία της αλλά και το άλλοθί της. Και δεν έκαναν τίποτε για να την αποτρέψουν. Αντίθετα φρόντισαν να την επιταχύνουν και να την διευκολύνουν.
Από το 1963 οι παρακρατικοί μηχανισμοί στην Κύπρο και στην Ελλάδα σχεδίαζαν την σφαγή των Τουρκοκυπρίων. Ο ίδιος ο Μακάριος ομολόγησε δημόσια πως ο μετέπειτα Έλληνας δικτάτορας Ιωαννίδης προσφέρθηκε να του καταθέσει πλήρες σχέδιο … επίλυσης του Κυπριακού: «Θα επιτεθούμε ξαφνικά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε όλο το νησί» του είπε. «Θα τους βγάλουμε μια για πάντα από τη μέση. Και θα ξεμπερδέψουμε»!
Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις των Ελληνοκυπρίων. Είχαν υπομονή και οικοδομούσαν την τακτική τους με βάση τα λάθη και την ανυπομονησία των Ελλήνων. Είχαν εξοπλίσει την παράνομη τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αρχικά μόνη της μια ελληνοκυπριακή επιχείρηση. Μέχρι, φυσικά, να σπεύσουν σε βοήθεια τα τουρκικά στρατεύματα… Οι Τούρκοι περίμεναν μια επιχείρηση κατά των Τουρκοκυπρίων αμάχων. Θα αποτελούσε την καλύτερη αφορμή για να επέμβουν οι ίδιοι στρατιωτικά ως εγγυήτρια δύναμη αλλά και ως «δύναμη ηθικής» για να αποτρέψει μια «γενοκτονία»! Και την ευκαιρία αυτή τους την πρόσφεραν απλόχερα οι ανόητοι Έλληνες!
Δύο φορές η Τουρκία αποπειράθηκε να εισβάλει στην Κύπρο πριν το 1974. Την πρώτη (Αύγουστος 1964) με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή Μανσούρας-Κοκκίνων. Τότε, η κυπριακή κυβέρνηση διαμήνυσε στους Αμερικάνους ότι «αν ο τουρκικός στόλος εισέλθει εντός των 12 μιλίων θα το θεωρήσουμε ως έναρξη εισβολής. Αυτό θα μας δώσει 75 λεπτά για να καθαρίσουμε τους Τουρκοκυπρίους ώστε να μπορέσουμε να αμυνθούμε και έχουμε σχέδια και μέσα για να το πράξουμε»!
Την δεύτερη (Νοέμβριος 1967) με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Κοφίνου και πρωταγωνιστή τον μετέπειτα (χουντικό) αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόρη Μπονάνο. Τότε, ο μετέπειτα Πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος πρότεινε, για μια ακόμη φορά, «να εξουδετερωθούν άπαντες οι Τουρκοκύπριοι εις ολόκληρον την νήσον»!
Και στις δύο περιπτώσεις η εισβολή αποτράπηκε με παρέμβαση των Αμερικανών που επιθυμούσαν να αποφευχθεί ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Η εισβολή πραγματοποιήθηκες τελικά τον Αύγουστο του 1974, όταν είχε εξασφαλιστεί η μη ουσιαστική εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση. Δώδεκα χρόνια μετά την εισβολή, η Ελληνική Βουλή επεχείρησε να ανοίξει «τον φάκελο της Κύπρου». Τον έκλεισε όμως εσπευσμένα καθώς άρχισαν να συγκεντρώνονται χιλιάδες σελίδες που αποδείκνυαν τα σχέδια των Ελλήνων για τη «σφαγή των Τουρκοκυπρίων»! Πρόκειται για το επιτελικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ήφαιστος» που είχε εκπονηθεί από το 1963. Προκειμένου, λοιπόν, να μη δικαιωθεί η τουρκική εισβολή, ο «φάκελος Κύπρος» έκλεισε οριστικά…

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και έχω διαβάσει τόνους επιχειρημάτων ένθεν κι ένθεν (πχ για την Κερκόπορτα ο Πλεύρης λέει ότι την άνοιξαν οι εβραίοι και για την εισβολή λέγεται πολύ για μια υπεροπλία σε ναυτικό και αεροπορία καθώς και για γεωστρατηγικούς εμπειρογνώμονες οι οποίοι έδιναν 100% αποτυχία απόβασης αν δεν είχε αποσυρθεί η μισή μεραρχία - πράγμα που στο κείμενο (δεν)αναφέρεις (παρά μόνο) ως ..ίσως και συνεργασία Μακαρίου-Χούντας, και μια περίεργη ιστορία για αγρίους που λένε ότι η κατάληψη αφύλακτων εδαφών πάνω αριστερά της Θράκης ήταν πανεύκολη για να το χρησιμοποιούσαμε ως "λύτρα" στις μετέπειτα διαπραγματεύσεις)

Αλλά όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν πιστεύω στην ιστορία.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως μια εισβολή που προκάλεσε περισσότερα θύματα από όσα μπορούσε να είχε αποτρέψει δύναται να δικαιολογηθεί; Με την ίδια λογική (μόνο με την αφορμή) αν πετάξει κάποιος παλαιστίνιος ή λιβανέζος ή Ιρανός μια πυρηνική σε μια άκρη του Ισραήλ δικαιώνεται..

θέλω να πιστεύω ότι είσαι για λόγους συγκυριακούς εις το Πασόκν και κατά βάθος είσαι λογικό άτομο..

Ανώνυμος είπε...

δεξιά της Θράκης..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κατ' αρχήν δεν κατανόησα καλά τι εννοείς λέγοντας πως "δεν πιστεύεις στην ιστορία".
Επί της ουσίας τώρα: για να είμαστε κάπως αντικειμενικοί, μετά την επέμβαση της Ελλάδος και τη βίαιη ανατροπή του νόμιμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη είχε το νομικό δικαίωμα να επέμβη.
Αλλά και εν όψει εφαρμογής εκτεταμμένης επιχείρησης εξόντωσης των τουρκοκυπρίων, η Τουρκία είχε όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την ηθική υποχρέωση να επέμβη στρατιωτικά.
Το θέμα ήταν να μην φτάσουμε σε αυτό το οριακό σημείο. Άπαξ και φτάσαμε το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Πέρα απ' όσες ενοησίες λέγονται κατά καιρούς, η Τουρκία διέθετε στην Κύπρο απόλυτη αεροπορική υπεροχή και συντριπτική ναυτική υπεροπλία. Τυχόν μη απομάκρυνση της μερερχίας, απλώς θα δυσκόλευε την επέμβαση και θα τους προκαλούσε μεγαλύτερες απώλειες ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Να πω και δυο λόγια για το ΠΑΣΟΚ που ανέφερες.

Στην υπάρχουσα πολιτική συγκυρία δεν υπάρχει καμία άλλη σοβαρή εναλλακτική λύση εκτός από την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Αν θεωρείς πως πρέπει αυτό το πράγμα που σήμερα αυτοαποκαλείται "κυβέρνηση Καραμανλή" να εκλεγεί για τρίτη τετραετία, είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε.

Αν θεωρείς πως μπορούμε να εμπιστευτούμε στα σοβαρά κυβερνητικές ευθύνες σ' αυτό το σούργελο που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, να το συζητήσουμε κι αυτό.

Αν πιστεύεις πως ήρθε καιρός να δοκιμάσουμε και το σταλινικό ΚΚΕ ευχαρίστως να το συζητήσω.

Αν προτιμάς μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ πολύ θα ήθελα να ανταλλάξουμε λογικά επιχείρηματα και γι' αυτό.

Αν πιστεύεις σε κυβερνήσεις κενρτοαριστεράς συμμαχιάς, πρέπει να μου πεις ποιοι θα συμμετέχουν, γιατί όλοι την απορρίπτουν εκτός, ίσως, απ' το ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν, για να μην σε κουράζω: η άποψή μου είναι απλή... η μόνη ρεαλιστική και λογική εναλλακτική λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, είναι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα άλλα είναι εντελώς θεότρελα σενάρια, και ευχαρίστως θα τα συζητούσα με κάθε καλόπιστο φίλο...

Συνεπώς, τα "λογικά όντα" σήμερα συντάσσονται μόνο με το ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω στην ιστορία γιατί η ιστορία γράφεται και ξεγράφεται και όταν γράφεται είναι συνήθως από τον νικητή. Οι πηγές χάνουν την αξιοπιστία τους ανά καιρούς.

Στο πρώτο σχόλιο δέχομαι ότι η Τουρκία μπορούσε να αλώσει την Κύπρο (χωρίς να το πιστεύω) αλλά έστω και έτσι ΔΕΝ είχε σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα να επέμβει χωρίς να έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις. Η Συνθήκη των εγγυήσεων προέβλεπε διαβουλεύσεις μεταξύ εγγυητριών δυνάμεων σε περίπτωση διασάλευσης συνταγματικής τάξης. Διαβουλεύσεις ποτέ δεν έγιναν και η απόφαση για εισβολή πάρθηκε μετά από ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ (όπου απευθύνονταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας μόνο). Οι Τούρκοι θεώρησαν ότι ο μακάριος λέγοντας "Ε/κύπριοι Τ/κύπριοι ταλαιπωρούνται από τον Σαμψών" αυτό αποτελεί διασάλεψη συνταγματικής τάξης. Όμως ο ίδιος ο (δημοκράτης) Μακάριος με τα σχέδιο "ακρίτας" αν θυμάμαι είχε εκπονήσει δικό του σχέδιο για την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ίδιος την είχε παραβιάσει αλλάζοντας το σύνταγμα χρόοονια πριν. Άρα την συγκεκριμένη στιγμή οι Τούρκοι ψάχναν αφορμή..
Επίσης βάλε στον λογαριασμό ότι την Μεραρχία που και αυτή ήταν παράνομα εκεί την έστειλε η Ελληνική Δημοκρατία και όχι ο Παπαδόπουλος.

Άρα τι έχουμε κατά σειρά:
1Ελληνική Δημοκρατία παραβιάζει τις Συνθήκες Ζυρίχη Λονδίνο στέλνοντας μισή μεραρχία παράνομα
2 Μακάριος αλλάζει το Σύνταγμα
3 Οι Τούρκοι σταθερά προωθούν (και με την ένοπλη ΤΜΤ) που είπες την διχοτόμηση

Και ρωτώ το (1) έγινε το '64, το (2) αποκαλύφθηκε το '66 και το (3) ήταν η βασική πολιτική της Τουρκίας πέρα των ψεμάτων της διπλωματίας τους. Γιατί δεν εισέβαλαν τότε;

Δεν σου λέω ότι ξέρω αλλά το μόνο που γνωρίζω είναι ότι αν κάποτε είχε το ηθικό δικαίωμα να επέμβει η Τουρκία στην Κύπρο ήταν πριν την δικτατορία των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα, όχι μετά τους βομβαρδισμούς τους και τις συγκρούσεις το 64-67. Το νομικό δικαίωμα ουδέποτε το είχε γιατί ουδέποτε ήρθε σε συννενόηση με τις άλλες δυνάμεις.

Και περιττό να σου πω πως η τυχόν επέμβαση εγγυήτριας δύναμης σε κατάσταση συνταγματικής εκτροπής είναι για να επαναφέρει το Σύνταγμα και πάρει τα στρατεύματά της να φύγει. Τώρα διεθνώς από όλες τις χώρες του πλανήτη από τον ΟΗΕ και τους λοιπούς οργανισμούς ως Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζεται μόνο η Νότια Κύπριος και αυτό που έκαναν οι Τούρκοι απάνω (και άφησαν και τα στρατεύματά τους εκεί) δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος (εκτός της Τουρκίας φυσικά)

το άλλο σχόλιο:
"τα λογικά όντα συντάσσονται με το πασόκ"

lmao

Και με την λογική του πασόκ που φαντάζομαι δεν πρόκειται να μπεις ποτέ στον κόπο να σχολιάσεις αυτά τα πράγματα
http://img17.imageshack.us/img17/3158/200014edchr3.png
γιατί τα απορρίπτεις και έχεις αλλάξει και τώρα θα περάσεις τις παθογένειες και όλα τα κακά του παρελθόντος και είσαι "η μόνη ρεαλιστική και λογική εναλλακτική λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο"
για πες μας γιατί το πασόκ δεν έχει καμία συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη παρά μόνο κάτι αερολογίες για "πράσινη ανάπτυξη" (υπ'όψιν το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της δεη γίνεται επί ΝΔ και αφορά κατά μεγάλο μέρος τις ΑΠΕ );

Δεν θέλω να σε κοροιδέψω πως η ΝΔ είναι σωστή κυβέρνηση. Αλλά αν θες να με πείσεις πως θα βγει ο γιωργάκης που δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά και θα πάψουμε να είμαστε δούλοι του χρέους μόνο και μόνο από τις δημοκοπίες του πασόκ..

Πες μου ότι είσαι από συμφέρον στο πασόκ μη χαλιόμαστε άδικα, δικέ μου..

ps μη μου πεις για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου που δεν θα την επιτρέψει η Ε.Ε. γιατί θα αντίκεται στις αναπτυξιακές προοπτικές και θα κλείνουν και τα εργοστάσια οι φραγκοφονιάδες και θα τα πηγαίνουν στην βουλγαρία.. αυτά στους "κεντροαριστερούς"..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το θέμα "τουρκική εισβολή στην Κύπρο" είναι μάλλον ανεξάντλητο.
Να πρισθέσω και κάτι ακόμα: δυστυχώς, ο ίδος ο Μακάριος είχε καλέσει την Τουρκία να επέμβη ως εγγυήτρια δύναμη...

Όσο για το άλλο θέμα, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε!
Εσύ φαίνεται να διαλέγεις την "Ελλάδα του Καραμανλή", του συνεχούς φορολογικού χαρατσώματος, της υπερχρέωσης και του υπερδανεισμού της χώρας, της ανεργίας, των συνεχών λουκέτων, της τεράστιας αύξησης των ελλειμάτων και του δημόσιου χρέους, της γελοίας ηθικολογίας που δεν μπορεί να κρύψει τις μεγαλύτερες λαμογιές από το 1950 ωε σήμερα, των κουμπάρων και του υποκόσμου, της ασύδοτης και προκλητικής εξαπάτησης του εκλογικού σώματος (θυμάσαι πόσες φορές ο αρχηγός σου δεσμεύτηκε πως δεν βάλει νέους φόρους και αυτοδιαψεύστηκε), της διάλυσης και καταλύστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, ουφ... κουράστηκα να απαριθμώ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αααα και να ρωτήσεις τον Καραμανλή, που προφανώς ξέρεις να μιλάει ελληνικά, τι θα πουν οι λέξεις "σεμνά και ταπεινά", "θα ρίξουμε άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις", "ανεξάρτητη δικαιοσύνη", βελτίωση της καθημερινότητας", "επανίδρυση του κράτους", "αξιοκρατία", "πολιτικός πολιτισμός" κλπ κλπ

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Και επειδή μίλησες για "συμφέρον", σου απαντώ: ΝΑΙ έχω (και όλοι έχουμε) συμφέρον να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, γιατί:

α) ο Καραμανλής μας αύξησε το ΦΠΑ

β)ο Καραμανλής μας χαράτσωσε με τον φόρο στα σπίτια μας και κάθε χρόνο τα ακουμπάμε στην εφορεία

γ)ο Καραμανλής διπλασίασε τα τέλη κυκλοφορίας (ειδικά τώρα με τα λεγόμενα "περιβαλλοντικά τέλη")

δ) ο Καραμανλής μας χαράτσωσε για τους ημιυπαίθριους

ε)ο Καραμανλής διπλασίασε σχεδόν τον φόρο στα καύσιμα, στα ποτά, στα τσιγάρα, και μας έχωσε και νέους φόρους στα κινητά

στ) ο Καραμανλής διπλασίασε τα αποχετευτικά τέλη, την τιμή του ρεύματος, την εισφορά στην ΕΡΤ

ζ)ο Καραμανλής για χάρη του κομματικού του παρακράτους κατάργησε ουσιαστικά το ΑΣΕΠ

η)ο Καραμανλής καταφεύγει σε ξέφρενο εξωτερικό δανεισμό για να διορίζει 40.000 "γαλάζιους ανέργους" στους δήμους, για να μονιμοποιεί αιφνιδιαστικά 80.000 δημοσίους υπαλλήλους

θ) ο Καραμανλής διέλυσε την αντιτρομοκρατική για να την μετατρέψει σε "κομματικό ξαπλωτήριο"

ι) ο Καραμανλής πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αυτός επιβάλει διαρκώς "έκτακτες εισφορές" και μάλιστα αναδρομικά

ια) ο Καραμανλής βούλιαξε με τις ρεμούλες των κουμπάρων τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ώστε σήμερα το ΔΝΤ να προτείνει να κοπούν τα δώρα στις συντάξεις!

Για να μην αναφερθώ καθόλου σε θέματα συγκάληψης σκανδάλων, για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, για την αποχώρηση των βουλευτών του ώστε να μην παραπεμφθούν οι ένοχοι, για... για... για...

Μπορώ, φίλε μου, να συνεχίσω τον κατάλογο μέχρι αύριο το πρωί!

Δεν υπάρχει κανείς νοήμων Έλληνας που να μην αναγνωρίζει ότι η σημερινή μας κατάσταση είναι 100 φορές χειρότερη από εκείνη του 2004.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα είχε η κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και επί Μητσοτάκη.
Και έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ για να σουλουπώσει κάπως τα πράγματα...

Η ζημιά που έκανε στη χώρα μας η 6ετία Καραμανλή-Ν.Δ. είναι τεράστια. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 10 χρόνια για να επιστρέψουμε πάλι στην περίοδο του 2004.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις. Θα θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή αν καταφέρει και επιστρέψει το επίπεδο της ζωής μας καθώς και την λειτουργία του κράτους στην κατάσταση που ήταν το 2004!
Αλλά πλέον το θεωρώ πολύ δύσκολο...

Όμως εμείς, με την ψήφο μας στον Καραμανλή, είμαστε υπεύθυνοι για τα χάλια μας, και εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη...

Ας προσέχαμε!

Ανώνυμος είπε...

ρε μαν οκ και άλλες οικογένειες βολεύτηκαν (προσυπογράφω) αλλά το δικό σου οικονομικό συμφέρον δεν θα σου προσφέρει την ευτυχία. Είναι πολύ ελεεινό να σκέφτεσαι ανοησίες για να δικαιολογήσεις το ρουσφέτι σου (γιατί αποκλείω να τα πιστεύεις).

Εγώ πχ έχω όνειρα να πάρω το μεταπτυχιακό μου και να διαπρέψω στον ιδιωτικό τομέα , όχι να με βάλεις ο γιωργάκης στο δημόσιο να κάνω πως δουλεύω και να κάνουν πως με πληρώνουν. Είναι κατάντια αυτό που κάνεις.

Όσον αφορά τα επιχειρήματα είναι όλα αστεία (βλέπε εικόνα) , ο Καραμανλής πάταξε την ανεργία του "ολυμπιακού" πασόκ (φαντάσου), συμμάζεψε τα δημοσιονομικά, χάραξε εθνική πορεία αντί να προδώσει την χώρα δις (οτσαλάν, ίμια) και προσπάθησε να ανεξαρτητοποιήσει την Ελλάδα, τα αφεντικά του πασόκ (usa) ακόμα χρηματοδοτούν τον γιωργάκη και είναι 101% σίγουρο πως έτσι και βγει ο γιωργάκης αυτή η επένδυση τους θα αρχίσει να αποδίδει τόσο που θα χρειαστεί να αφήσεις την δημόσια θεσούλα σου και να μεταναστεύσεις.

αλλά και πάλι στο σοβαρό σου λέω πως έχεις πέρα για πέρα άδικο. Ο Μακάριος απευθύνθηκε προς στο Συμβούλιο Ασφαλείας όχι στις εγγυήτριες δυνάμεις και αυτό που λες
"ο ίδος ο Μακάριος είχε καλέσει την Τουρκία να επέμβη ως εγγυήτρια δύναμη..." δεν υφίσταται ούτε στα πιο πασοκικά ιστορικά βιβλία , διάβασε τον λόγο του Μακάριου , ο Μακάριος ήταν ένα προσφάτως έκπτωτος πρόεδρος σε μια Κυπριακή Δημοκρατία που ειχε καταλυθεί προ πολλού. Κανείς δεν τους κάλεσε , αφορμή ψάχνανε.

Μάλιστα καρφώθηκες λέγοντας
"ι) ο Καραμανλής πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αυτός επιβάλει διαρκώς "έκτακτες εισφορές" και μάλιστα αναδρομικά"

ε ναι το συμμάζεμα στις δημόσιες δαπάνες σας τσούζει, οι έκτακτες εισφορές είναι για τους τόκους του πασόκ..
μετά λες
"Τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα είχε η κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και επί Μητσοτάκη.
Και έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ για να σουλουπώσει κάπως τα πράγματα..." ναι έτσι τα σουλούπωσε..http://img17.imageshack.us/img17/3158/200014edchr3.png και τώρα φαντάζομαι θα έρθει για εκ νέου σουλούπωμα..


ορίστε το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του πασόκ
οικονομία
http://i46.photobucket.com/albums/f146/Yiannis11/1G.gif
πολιτικός πολιτισμός
http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/1218207
εργασία και ανάπτυξη
http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/488767
πολιτικός πολιτισμός
http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/488764
πράσινα κατωρθώματα
http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A%20Review
πασόκ και εθνική ακεραιότητα
http://www.geocities.com/enosi_k/EKSOTERIKI.htm?200926

εύγε!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χαχαχα

Επιτέλους ρε φίλε, έριξες τη μάσκα!

Ναι, πράγματι, ο Καραμανλής του 2009 μας έχει ξεσκίσει στα φορομπηχτικά μέτρα για να καλύψει τα χρέη του... Καραμανλή που μας φόρτωσε απ' το 2004!

Γιατί, ρε φιλαράκο, πώς να το κάνουμε... αν το ΠΑΣΟΚ του είχε παραδώσει κατεστραμένη οικονομία, θα τα έπαιρνε τα έκτακτα μέτρα το 2004, άντε το 2005! Όχι ρε δικέ μου το 2009!

Αμάν πια με το παραμύθιασμα που σας κάνουν τα "γαλάζια παπαγαλάκια"!

Άντε γεια!

Ανώνυμος είπε...

:d είσαι απαράδεκτος και ελεεινός

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, ειλικρινά σου μιλάω, τώρα ξηγιέσαι ωραία!
Από σήμερα είμαστε φίλοι...