Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Έλεος, όχι άλλους φόρους πια!

Ο Αλογοσκούφης, με το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε, φιλοδοξεί να εισπράξει από τις τσέπες μας 7,4 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους από πέρυσι!
Πόσα θες για να μας τρελάνεις άνθρωπέ μου;
Αλλά για να δούμε πώς σκοπεύει να μας τα "μαζέψει" ο ακατονόμαστος:
α) Με την κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών και την φορολόγησή τους με 10% από το πρώτο ευρώ!
Με άλλα λόγια, αν ένας μικροεπαγγελματίας έχει 10.000 καθαρά κέρδη το χρόνο, ο Αλογοσκούφης θα του πάρει με τη μορφή άμεσων φόρων το 10%, δηλ. 1.000 ευρώ, συν την προκαταβολή φόρου 55%, δηλ. άλλα 550 ευρώ, σύνολο 1.550 ευρώ! Σε αυτά προσθέστε και τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ) που ανέρχονται τουλάχιστον σε 2.300 ευρώ ετησίως, φθάνουμε αισίως στα 3.850 ευρώ! Ο άνθρωπος αυτός θα ζήσει με τα υπόλοιπα 6.150 ευρώ!
Και πώς θα αντιδράσει ο φουκαράς ο μικροεπαγγελματίας; Μα φυσικά θα προσπαθήσει να κρύψει εισοδήματα και, ή δυνατόν, να εμφανίσει ζημιογόνα χρήση προκειμένου να αποφύγει τη φορολόγηση. Οπότε πάπαλα! Ο Αλογοσκούφης δεν θα εισπράξει τους φόρους που περιμένει, ο προϋπολογισμός του θα ξανακατερρεύσει και θα αναγκαστεί να επιβάλει νέους φόρους! Άρα ... φαύλος κύκλος πανύβλακα Υπουργέ!
β) Με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων κατά 3% από 1-1-2009!
Εύγε Υπουργέ μου! Και μετά σου φταίει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου!
γ) Με το Ενιαίο Τέλος Κατοχής Ακινήτων!
Με άλλα λόγια, όποιος έχει δεύτερο σπίτι, ακόμη και μια γκαρσονιέρα, θα πληρώνει κάθε χρόνο το ένα τοις χιλίοις της αντικειμενικής του αξίας! Κι όλ' αυτά τη στιγμή που κατήργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας!
Τα "σημειωματάκια" της εφορίας είναι καθ΄οδόν ... σας προειδοποιώ για να μην σας έρθει ξαφνικό και πάθετε τίποτα!
δ) Με αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας κατά 20%!
Ε ... αυτό μόνο ένας Υπουργός του Καραμανλή θα μπορούσε να το κάνει!
Κι αυτά τα "σημειωματάκια" είναι καθ' οδόν ... πάρτε τα υπογλώσσσιά σας!
ε) Με φορολόγηση των μερισμάτων των εταιριών με συντελεστή 10%!
Βρε άσχετε Υπουργέ, και οι πρωτοετείς των Οικονομικών Σχολών γνωρίζουν πως τέτοια μέτρα λαμβάνονται μόνο σε περιόδους μεγάλης ανάπτυξης και κερδοφορίας! Όταν, όμως, υπάρχει οικονομική κρίση, τέτοια μέτρα ούτε αποδίδουν φορολογικά και, επιπλέον, διώχνουν τις ξένες επενδύσεις και επιβραδύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης! Ξυπνάτε βόδια του οικονομικού επιτελείου!
Υ.Γ. Θα ήθελα να έκανα μια ερώτηση σε όσους λένε στις δημοσκοπήσεις πως θα ξαναψήφιζαν Νέα Δημοκρατία: "Παιδιά, ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς σας;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: