Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Το "οικονομικό θαύμα" του Αλογοσκούφη ...

Πέρυσι, τέτοια εποχή, τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια μας προέτρεπαν να "(ξανα)ψηφίσουμε Καραμανλή" επικαλούμενα το "οικονομικό θαύμα" του Αλογοσκούφη!
Τώρα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να κάνουμε ταμείο! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
α) Η ανάπτυξη της οικονομίας "τρέχει" με ρυθμό 3,6%, που αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοση από το 2000 οπότε και υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία!
β) Ο τιμάριθμος βρίσκεται στο 4,9%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών! Σημειωτέον ότι το 2004 ανέρχονταν σε 2,9%!
γ) Το δημόσιο χρέος έχει πλήρως εκτροχιαστεί αγγίζοντας τον Ιούνιο τα 252 δις ευρώ, ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο των 250,2 δις ευρώ!
δ) Η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει πτώση τουλάχιστον 15% συγκριτικά με πέρυσι!
ε) Το έλλειμμα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο της "επιτήρησης", αν δεν το έχει ήδη υπερβεί!
στ) Η "μαύρη τρύπα" των ελλειμματικών ΔΕΚΟ βαθαίνει όλο και περισσότερο ενώ κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μετατρέπονται σε ζημιογόνες!
Αλήθεια, μπορεί η κυβέρνηση να μας δείξει έναν οικονομικό δείκτη που να βελτιώθηκε από το 2004; Υπάρχει, βέβαια, η "μαγική εικόνα" της ανεργίας, που στα αλογοσκούφεια μαγειρεία (και παρά τη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης) φαίνεται να μειώνεται, προκαλώντας γέλωτα σε όσους γνωρίζουν ελάχιστα οικονομικά! Είναι σα να μας λένε πως όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται και ο μισθός μας μειώνεται, η αγοραστική μας δύναμη ενισχύεται...
Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει (για μια ακόμη φορά) να μας πείσει πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, οι προνομιούχοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ενδεχομένως οι Βρυξέλλες και σίγουρα οι πολίτες που δεν κατανοούν τα προβλήματα του κράτους... Όλοι οι άλλοι εκτός απ' αυτόν και την κυβέρνησή του!
Να ξέρει όμως πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αρχίζουν και αναρωτιούνται: "πότε ήταν καλύτερα για τον μέσο πολίτη ως προς τις οικονομικές δυνατότητές του; Πριν ή μετά το 2004;". Και η απάντηση που δίνουν θα γίνει σύντομα ο εφιάλτης του Καραμανλή...

1 σχόλιο:

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

καλορίζικο και αυτο φίλε μου
χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία

χώσε χώσε!!!!!

χαχαχαχα

τσίου!!!!!!